Äppelcidervinäger

Har du autoimmuna sjukdomar eller anemi? Då kan det finnas stor risk, i alla fall om man kollar på statistiken som säger att 5-50 procent av alla drabbade lider av för låg magsyrenivå, att även du kanske må besväras av det. Äppelcidervinäger har använts i århundraden som hjälpmedel mot uppblåsthet och matsmältningssymtom, genom att påverka ph-värdet i magsyran så att matsmältningen går effektivare till. Hälsoentusiaster har nyligen hoppat på tåget som förespråkar äppelcidervinägerns kraftiga påverkan som kan hjälpa till att bränna fett, sänka blodsockret och minska inflammation. Kan ACV (förkortning till apple cider vinegar) verkligen hjälpa till med uppblåsthet och matsmältningssymtom? Det finns anekdotiska bevis för just det, men det enda sättet att veta om det hjälper din situation är att pröva det själv. En vecka minst kan vara smart att testa en matsked om dagen innan (om man inte märker någon effekt) ger upp.