Surkålets påverkan på välmåendet

Det finns fördelaktiga probiotika som återfinner sig i surkål som är vitala för god matsmältningshälsa. Man vet nuförtiden att surkål (och andra fermeterade matvaror) ‘matar’ de goda bakterierna i tarmen och kan på så vis bekämpa inflammation i kroppen. Vetenskapen har bevisat att probiotika kan hjälpa till att minska vissa matsmältningssymtom såsom uppblåsthet, förstoppning och kan vara nyttigt att intaga för de som lider av tillstånd som IBS. Referm har även en produkt som skall vara super till personer som må lida av IBS!

Goda tarmbakterier stödjer den övergripande långsiktiga välhälsan, genom att hur probiotika från livsmedel såsom surkål kan minska risken för tillstånd som depression bland annat. Surkål och andra liknande fermenterade livsmedel innehåller även enzymer som kan hjälpa kroppen att bryta ner födan till lättare smältbara molekyler som i sin tur hjälper kroppen att absorbera mer näringsämnen.

Kommentera