Mage & tarm

Surkålets påverkan på välmåendet

Visste du att surkål naturligt innehåller fördelaktiga probiotika som är livsviktiga för god matsmältningshälsa? Surkål (och annan fermenterad mat och dryck) ”matar” de goda bakterierna i tarmen och kan på så vis motverka och bekämpa inflammationer i kroppen.

Vetenskapligt bevisad effekt

Vetenskapen har bevisat att probiotika kan hjälpa till att minska vissa matsmältningssymtom såsom uppblåsthet och förstoppning. Probiotika från fermenterade livsmedel kan även vara bra för personer som lider svårare mag- och tarmproblem, som exempelvis IBS. Exempelvis finns produkten ReFerm – en kostbehandling som är gjord på fermenterad havre som skall vara super till personer som lider av IBS!

Fermenterade livsmedel bidrar till ett långsiktigt välmående

Goda tarmbakterier stödjer den övergripande långsiktiga hälsan, genom att hur probiotika från livsmedel såsom surkål kan minska risken för tillstånd som depression bland annat. Surkål och andra liknande fermenterade livsmedel innehåller även enzymer som kan hjälpa kroppen att bryta ner födan till lättare smältbara molekyler, som i sin tur hjälper kroppen att absorbera mer näringsämnen.

Lämna ett svar